İtalya Vizesi - İtalya Vize Başvurusu    

Kısa Bilgiler :

Başkent :
Roma
Nüfus :
58.126 Milyon
Para Birimi:
Euro (€)
Telefon Kodu :
+ 39

Büyükelçilik :

Büyükelçilik iletişim bilgileri :


İtalya Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Bilgiler
İtalya Vize işlemleri

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden olan İtalya’ya seyahat etmek için mutlaka İtalya konsolosluğuna İtalya vizesi için başvuruda bulunmak zorundayız. Çok girişli pasaportta ve süresi hala devam eden Schengen vize sahibi vatandaşlar, vizesi ile önce schengen ülkeler giriş şartını yerine getirmeleri şartı ile İtalya seyahatlerini de bu vize ile gerçekleştirebilirler.

Yeşil, Gri ve Diplomatik pasaportu olanlar 180 günlük sürede, 90 günü aşmayan seyahat içerisinde vize başvurusunda muaf tutulmaktadırlar. Uzun süreli amaçlarla İtalya seyahati yapmak isteyenler ise İtalya vizesi başvurusu yapmakla zorunludur.

 

İtalya Vize Başvuru Türleri

Öncelikle İtalya’ya gitmeden önce hangi amaçla gitmek istediğimizi belirlemeliyiz. İtalya konsolosluğu ve vize çeşitlerini yapılacak ziyaret amacı ve süresi doğrultusunda,

İtalya’ya yapılan vize başvuru türleri turistik, aile ziyaret, ticari, oturma ve çalışma vizesi gibi dallara ayrılmıştır. Kısa süreli başvurularda ise İtalya schengen vizeli ülkeler arasında olduğundanschengen vize başvurusu yapabilirler. 2014 de başlayan ekspres vize ile italya turu vize işlemleri24 saat içerisinde hazırlanıp sunulmaktadır.

İtalya Vizesi İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Kesinlikle dikkat etmemiz gereken ilk evrak İtalya vizesi başvuru formudur. İtalya vize başvuru formu dolduracak kişiler bu formu, İtalyanca ve Türkçe olarak büyük harflerle kusursuz ve eksiksiz doldurmalıdır. İtalya Vize Randevusu olumlu sonuç almak adına eksiksiz ve birbirini destekler nitelikte doldurulması önemlidir. Gidiş amacınızı, bulunma sebeplerinizi, konaklama sebeplerinizi, gidip geldikten sonra size vereceği motivasyonu birbiri ile bağlantılı olarak belirtiniz.

 

İtalya Vize Ücreti

İtalya vize ücreti ve harcı merak ettiğimiz konular arasındadır. Schengen vizesi için 60 € (Euro) ve ulusal vize için de 116 € olmaktadır. Bazı ülke vatandaşlarına daha düşük harç bedeli öngörülmekte olduğu gibi, bazı başvuru sahipleri bu harçtan muaftır.

Üçüncü Ülke Vatandaşlarında İtalya Vize Başvurusu

Ülkemizde yaşayan 3. Ülke vatandaşı İtalya vize başvurusunda bulunurken olumlu sonuçlanması adına, Türkiye’de oturum izninin olması gerekmektedir. Türkçe dilini bilmiyorsalar tercüman eşliğinde başvurmalıdırlar. Biyometri işlemine dahil olduğundan başvurusunu doğrudan yapmalıdır. Turizm ve Seyahat acentesi olarak sizlere bu konuda destek verebiliriz.

İtalya vizesi kac günde çıkar?

İtalya vizesi başvurularında eksiksiz olan evraklarla yapılan başvuruda herhangi bir engel yoksa 1 gün içerisinde teslim edilir. 1 haftalık evrakları tamamlama zamanına göre 1 ay gibi bir süreye de uzaması mümkün olabilir.

Tüm soru ve sorunlarınızda destek için 0 850 346 68 74 nolu telefondan bizlere ulaşabilirsiniz... www.globalvize.net/italya-vizesi



İtalya konsolosluğu 
Cinnah Cad. 29/ 14 Çankaya / ANKARA
Telefon: 0 (312) 426 88 89
Faks: 0 (312) 426 66 60
Email info@globalvize.net

Açıklama

italya Vizesi - italya Vize Başvurusu - italya Vize Ücreti - italya Konsolosluğu - italya Vize İşlemleri Hakkında Bilgi VE Hizmetlerimize ilgili Tarafımızdan Detaylı Bilgi Almak İçin Lütfen Telefon Desteği Alınız.


7/24 Hizmet Vermekteyiz.


0850 346 68 74


italya vizesi kısa süreli (90 güne kadar olan) seyahat amaçlı italya vize başvurusu alınabilmektedir. italya vizesi , İtalya vize başvurusu, İtalya Aile Ziyareti vizesi ve İtalya transit vize başvurularında bulunulması gereklidir. Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, İtalya’ya yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.


italya vizesi için 12 yaşın altındaki çocuklar şahsen başvuru yaptıkları takdirde biyometrik işleminden muaftır. Global Vize İtalya vizesi alabilmektedir.


llk kez italya vizesi alacak olan kişiler ıkıncı kez mülakata davet edılmektedır. italya Konsolosluk işlem süresi bitiminde bilgilendirme maili göndererek pasaportları teslim edecektir.


italya vizesi için Evraklar seyehat amacına uygun hazırlanarak randevu gününe kadar eksiksiz hazırlanmalıdır.Vizeleriniz alındıktan sonra aynı şekilde kargo ile size geri gönderilecektir.


Acentamız Global Vize İtalya vizesi almakta tam yetkili acentadır.

S.S.S. - Sıkça sorulan Sorular

İtalya Vizesi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport sahibi olan kişiler 180 günlük zaman diliminde 90 günü aşmayan İtalya seyahatlerinde italya vizesi başvurusundan muaf tutulmaktadırlar. İtalya Vizesi için Ankara, İstanbul, Antalya, Gaziantep ve İzmir İdata ofislerinden başvuru yapılmaktadır. İtalya Büyükelçiliği ve İtalya Konsolosluğu kısa süreli 90 güne kadar olan vize başvuruları için başvuru kabul etmemektedir. İtalya vize başvurusu için bölge ayrımı bulunurken. ikamet ettiğiniz şehir bu sebeple İtalya vizesi alınırken en önemli unsurlardandır. İtalya vizesi, Schengen vizesi kapsamına girer. Bu nedenle İtalya'dan alınan bir vize ile kişi İtalya'ya giriş yaptıktan sonra diğer schengen ülkeleri arasında seyahat etme özgürlüğüne sahiptir.İtalya Vizesi için kişi seyahat amacına uygun olarak vize tipini seçmelidir. İtalya turistik vizesi, İtalya aile ziyareti vizesi, İtalya ticari vizesi, İtalya oturma vizesi, İtalya çalışma vizesi gibi kategorilere ayrılmıştır. İtalya vize Başvurusu işlemleri, belgeler doğru ve eksiksiz sunulduğu takdirde hiçbir aksilik çıkmaz ise 1 hafta ile 10 gün arası işlem süresi bulunmaktadır. İtalya’ya seyahat etmek isteyen kişiler, seyahatlerini planladıkları tarihte gerçekleştirmek için vize başvurularını seyahat tarihinden 15 gün önce yapmalıdır. İtalya vizeBaşvurusu için gerekli evraklar kişinin çalışma durumuna göre değişmektedir. İtalya vizesi için gerekli evraklara ve detaylı bilgiye internet sitemizden ulaşabilirsiniz.
italya Vizesi nasıl alınır? Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport sahibi olan kişiler 180 günlük zaman diliminde 90 günü aşmayan İtalya seyahatlerinde italya Vizesi başvurusundan muaf tutulmaktadırlar. italya Vizesi için Ankara, İstanbul, Antalya, Gaziantep ve İzmir İdata ofislerinden başvuru yapılmaktadır. İtalya Büyükelçiliği ve İtalya Konsolosluğu kısa süreli 90 güne kadar olan vize başvuruları için başvuru kabul etmemektedir. İtalya vize başvurusu için bölge ayrımı bulunurken. ikamet ettiğiniz şehir bu sebeple İtalya vizesi alınırken en önemli unsurlardandır. İtalya vizesi, Schengen vizesi kapsamına girer. Bu nedenle İtalya’dan alınan bir vize ile kişi İtalya’ya giriş yaptıktan sonra diğer schengen ülkeleri arasında seyahat etme özgürlüğüne sahiptir. İtalya vizesi için kişi seyahat amacına uygun olarak vize tipini seçmelidir. İtalya turistik vizesi, İtalya aile ziyareti vizesi, İtalya ticari vizesi, İtalya oturma vizesi, İtalya çalışma vizesi gibi kategorilere ayrılmıştır. İtalya vize işlemleri, belgeler doğru ve eksiksiz sunulduğu takdirde hiçbir aksilik çıkmaz ise 1 hafta ile 10 gün arası işlem süresi bulunmaktadır. İtalya’ya seyahat etmek isteyen kişiler, seyahatlerini planladıkları tarihte gerçekleştirmek için vize başvurularını seyahat tarihinden 15 gün önce yapmalıdır. italya Vize Başvurusu için gerekli evraklar kişinin çalışma durumuna göre değişmektedir. İtalya vizesi için gerekli evraklara ve detaylı bilgiye GLOBALVIZE adresinden ulaşabilirsiniz.
Şehrinizin bağlı bulunduğu İDATA ofislerinden yapabilirsiniz. Eğer uzun süreli bir vize ise bunu Konsolosluk ofisinden yapabilirsiniz.
İtalya Vizesi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport sahibi olan kişiler 180 günlük zaman diliminde 90 günü aşmayan İtalya seyahatlerinde italya vizesi başvurusundan muaf tutulmaktadırlar. İtalya Vizesi için Ankara, İstanbul, Antalya, Gaziantep ve İzmir İdata ofislerinden başvuru yapılmaktadır. İtalya Büyükelçiliği ve İtalya Konsolosluğu kısa süreli 90 güne kadar olan vize başvuruları için başvuru kabul etmemektedir. İtalya vize başvurusu için bölge ayrımı bulunurken. ikamet ettiğiniz şehir bu sebeple İtalya vizesi alınırken en önemli unsurlardandır. İtalya vizesi, Schengen vizesi kapsamına girer. Bu nedenle İtalya'dan alınan bir vize ile kişi İtalya'ya giriş yaptıktan sonra diğer schengen ülkeleri arasında seyahat etme özgürlüğüne sahiptir.İtalya Vizesi için kişi seyahat amacına uygun olarak vize tipini seçmelidir. İtalya turistik vizesi, İtalya aile ziyareti vizesi, İtalya ticari vizesi, İtalya oturma vizesi, İtalya çalışma vizesi gibi kategorilere ayrılmıştır. İtalya vize Başvurusu işlemleri, belgeler doğru ve eksiksiz sunulduğu takdirde hiçbir aksilik çıkmaz ise 1 hafta ile 10 gün arası işlem süresi bulunmaktadır. İtalya’ya seyahat etmek isteyen kişiler, seyahatlerini planladıkları tarihte gerçekleştirmek için vize başvurularını seyahat tarihinden 15 gün önce yapmalıdır. İtalya vizeBaşvurusu için gerekli evraklar kişinin çalışma durumuna göre değişmektedir. İtalya vizesi için gerekli evraklara ve detaylı bilgiye internet sitemizden ulaşabilirsiniz.
İtalya ticari vizesi alabilmek için. İtalyada çalışılacak firmadan davetiye olması zorunludur. İş süresi için belirlenen tarihleri içeren davetiye elektronik posta ile tarafınıza kaşeli ve imzalı olarak gönderilmelidir. Diğer randevu ve evrak işlemleri aynıdır. İşlem süresi 4 iş günüdür.
İtalya Vize Başvurusu için gerekli olan evraklar çalışma durumunuza bağlı olarak değişmektedir.İşveren,çalışan,ev hanımı,öğrenci,emekli,çiftçi,reşit olmayan çocuk vs.. İşveren ve çalışan iseniz şirket evraklarınız(vergi levhası-imza sirküleri-ticaret sicil gazetesi-faaliyet belgesi-oda sicil kayıt sureti),son 3 aya ait maaş bordronuz, sgk işe giriş bildirgeniz, sgk hizmet dökümünüz, işveren iseniz bağkur kaydınız artı dökümünüz. Esnaflar için esnaf oda kaydınız; emekliler için emeklilik belgesi ve son 3 aya ait maaş hareketleri,çiftçiler için çiftçilik belgesi,öğrenciler için ise ek olarak öğrenci belgesi istenmektedir. Belçika Vizesi reşit olmayan çocuklar için her ülkeye göre farklılık göstermekle birlikte noter onaylı muvafakatname istenmektedir.Herkesin bunlara ek olarak tam tekmilli vukuatlı nüfus kayıt örneği, iki adet biometrik fotoğraf,kimlik fotokopisi var ise üzerinize ait tapu ruhsat eklemeleri gerekmektedir.İtalya Vizesi için özellikle banka hesaplarında 3000 TL bakiye bulunmalıdır. Detaylı bilgiler için bize ulaşabilirsiniz.(Seda DURAN)
İtalya Büyükelçiliği Ankara Adres Atatürk Bulvarı No: 118, 06680 Kavaklıdere - Çankaya / ANKARA Tel : +90 312 426 88 89 İtalya Başkonsolosluğu İstanbul Adres Boğazkesen Caddesi, Tomtom Kaptan Sk No: 5, 344333, Tophane, Beyoğlu / İstanbul Tel : +90 212 232 00 88
İtalya Başkonsolosluğu İstanbul Adres Boğazkesen Caddesi, Tomtom Kaptan Sk No: 5, 344333, Tophane, Beyoğlu / İstanbul Tel : +90 212 232 00 88
İtalya Büyükelçiliği Ankara Adres Atatürk Bulvarı No: 118, 06680 Kavaklıdere - Çankaya / ANKARA Tel : +90 312 426 88 89
İtalya schengen vizesi İtalya'dan aldığınız vize ile diğer Avrupa ülkelerine giriş yapabileceğiniz anlamına gelmektedir. Elçiliğin verdiği giriş sayısına bağlı olarak diğer ülkelere de giriş-çıkış yapabilir diğer Avrupa ülkelerine de seyahat edebilirsiniz. Örn:Almanya,Yunanistan,Fransa,İtalya,İspanya vs...(Seda DURAN)
İtalya vizesi için yetkilendirilen kuruma randevu gününde parmak izi vermek için gelinmesi gereklidir.
Global vize şubeleri Ankara merkez olmak üzere, İstanbul Kadıköy, İstanbul Harbiye, İzmir ve Gaziantep illerinde sizlere hizmet vermektedir.
Eğer İtalyan makamlarından ret almışsanız, neden ret aldığınıza dair kararla 15 gün içinde itiraz dilekçesi hazırlayabilir, her hangi bir evrağınızda eksiklik varsa evrağı temin ederek dilekçeye iliştirmemiz yeterli olacaktır.
İtalya vize ücretini size verilen hesap numaralarına havale olarak yapabilirsiniz veya şubelerimize nakit olarak ödeme yapabilirsiniz. (Seda DURAN)
İtalya turist vizesinin sonuçlanma süresi 5 ile 7 iş günü arasında değişmektedir. Kişinin şahsi durumuna göre bu süre değişkenlik gösterirken, İtalya turist vizesi bazen daha uzun veya daha kısa sürede sonuçlanabilir. ( KUBRA )
İtalya ticari vize sonuçları maksimum 3 ila 5 iş günü arasında açıklanır. İtalya seyahatinizden en az 15 gün önce İtalya vize başvurularına başlamış olmalısınız. İzmir İDATA merkezinde bu süre öncelikle dikkate alınır. (Seda DURAN)
Başvuru merkezinden alınacak randevudan sonra evraklarınızı hazırlamanız lazım.Evraklarınız İtalyan eşten alınacak kimlik,ikamet belgesi , maaş ve kirala kontratı ile sizin Türkiye'den hazırlanacağınız evraklar daha sonra İtalyan yabancılar polisine gönderilir.Ve kararınız pasaportunuzla evinize posta ile gönderilir.
Öğrenci kaydınızı yaptığınız kurumdan alınacak resmi kayıt mektubu ile konaklamayı ayarladığınız zaman, ve Türkiye'den sunacağınız belgelerle evraklarınızı başvuru merkezine sunduğunuz zaman vizeniz hazır hale gelir.
İtalya Vize ücreti her şey dahil 150 Eurodur.

Fiyat Listesi

Hızlı Vize Başvuru

IP

Etiketler

Yetkili Vize Danısmanı

Merak Ettiğiniz Sorular ?

Sorunuz varsa uzmanlarımız cevaplasın.


Soru - Cevap

  • Yelda Duman
    24/04/2016 - 12:59

    İtalya Vize Ücreti Nekadardır?                    


    • Yönetici
                24/04/2016 - 15:18

      İtalya vize ücreti Herşey dahil olmak üzere 150 eurodur yelda hanım.


  • Mavitan şentürk
    25/04/2016 - 19:17

    Italya vizesi almak.istiyorum yurt dışında ögrenciyim. Şu an türkiyedeyin öğrenci belden yanımda yok ani oldu çünkü nasıl yardımcı.olabilirsiniz bana                    


    • Yönetici
                30/04/2016 - 13:23

      İtalya Vizesi Almak İçin mutlaka Öğrenci kimliğiniz en azından olmak zorundadır. diğer türlü elçiliği ikna etmek zor olucakır.


  • Nuray Yıldız
    24/05/2016 - 15:44

    Merhaba, İtalya ya turistik shengen vizesi alacağım Şu an çalışmiyorum emeklilik için yaş bekliyorum Ne gibi evrak hazırlamam gerekiyor, yardımcı olusaniz sevinirim. İyi çalismalar                    


    • Yönetici
                06/06/2016 - 01:39

      merhabalar;

      Emeklılik beklediğiniz için evrak sorun olmayacaktır. ancak mutlak suretle birinci veya ikinci dereceden bir akrabanızın sponsorluğunu italya elçiliği isteyecektir.  Sgk tarfındanda emekliliğiniz doluğuyla alakalı bir yazıda mutlaka almanızı tavsiye ederim.


  • mustafa
    29/06/2016 - 20:04

    adana da yasiyorum turistik vize için nereye basvurabilirimbasvurabilirim                    


    • Yönetici
                01/07/2016 - 11:38

      merhaba;

      hangi eğer almanya ve italya gidecekseniz idata'ya 

      diğer ülkelere gideceksiniz VFS başvuru yapabilirsiniz.

      evraklar için bize mürcaat edebilirsiniz


  • ibrahim aykut rüzgar
    19/08/2017 - 12:26

    acil italya vizesine ihtiyacım var .lütfen bana ulaşın                    


    • Yönetici
                30/08/2017 - 12:37

      merhaba; Eğer cep telefonunuzu bırakırsanıza bize hemen yardımcı olmak isteriz. http://www.globalvize.net/gerekli-evrak-italya-vizesi adresindede gerekli evrakları öğrenebilirsiniz.


  • Esra Ansel
    20/06/2016 - 10:50

    Merhaba, ben yakın zamana kadar yuksek lisans ogrencisiydim ama biriki hafta icinde mezuniyet islemlerim gerceklesti. Su anda calismiyorum. Italya'ya daha once 2 kez gittim. Yine tatil amaclı turistik vize almak istiyorum. Basvuru yaparken gerekli evraklar konusunda kafam karisik. Su anda yeni mezun biri olarak babam finanse edecek tatilimi. Nasıl bir basvuru ve evrak hazirlamam gerekiyor. Simdiden tesekkurler!                    


    • Yönetici
                24/10/2017 - 01:17

      Merhaba,

      Babanız sponsorluğunda başvuru yapmanız mümkündür. Sponsorlu başvurular için gerekli evraklar: sponsorunuza ait gelir belgeleri, sponsorunuzun İtayla Büyükelçiliği'ne hitaben yazılmış masraflarınızı karşılayacağına dair dilekçe, başvuru sahibinin var ise bankadaki hesabına ait son 6 aylık hesap hareketlerini gösteren, içerisinde minimum 3000 tl bakiye bulunan yetkili imzalı - kaşeli, güncel hesap dökümü (yetkililere ait imza sirküleriyle birlikte, 1 hafta önce alınmış olarak), başvuru sahibinin var ise tapu-ruhsat fotokopileri, davetiye var ise ASLI veya fotokopisi, tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği aslı, kimlik fotokopisi, 2 adet biometrik fotoğraf, İtalya Schengen başvuru formu, İtayla Büyükelçiliği'ne yazılmış seyahat amacını ve planını anlatan İngilizce dilekçe sağlık sigortası ve uçak ve otel rezervasyonlarıdır. 



0 850 346 68 74