Romanya Aile Birleşimi

Ülke Başkent: Bükreş
  • Para Birimi: Rumen Leyi (RON)
  • Telefon Kodu: + 40
  • Nüfus: 22.21 Milyon

Açıklama

Birleşimi Vizesi

Romanya ülkesine aile birleşimi vizesi alabilmek için ya Romanya vatandaşı ile gerçek bir evlilik gerçekleştiriyor olmalısınız ya da en fazla 3. Derecen akrabanızın yanında aynı çatı altında kalmak istiyor olmalısınız. Aile birleşimi vizesi gerçekten alınması en zor ve uzun işlemler gerektiren bir türüdür. 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak kısa süreli vizeleri almak uzun süreli vizelere göre daha kolaydır. Kısa süreli vize alırken Romanya konsolosluğunun yetkilendirdiği aracı kurumlar tarafından talep ediliyorken uzun süreli aile birleşimi vizesi için Romanya konsolosluklarına direkt başvuru yapılması gereklidir. Türkiye Cumhuriyetinde bulunan aile birleşimi vizeleri ile ilgilenecek olan Romanya konsoloslukları Romanya İstanbul başkonsolosluğu ve Romanya Ankara Büyükelçiliğidir. Bu iki Romanya konsolosluklarından birine başvuruda bulunarak vize işlemlerinizi yapabilirsiniz.  

Romanya aile birleşimi vizesi uzun süreli D tipi vize türüne girmektedir. Romanya aile birleşimi vizesi için öncelikle internet sitesi üzerinden randevu almanız gerekli olup randevu saatinden yarım saat önce orda olmanız gereklidir. Ayrıca randevu gerçekleştirirken resmi tatillere gelmemesine dikkat etmelisiniz. Romanya konsolosluğu vize başvurusuna giderken tüm evrakları eksiksiz bir şekilde temin ederek size verilen formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurarak imzalamanız gereklidir.

Romanya aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar

  • On yıl geçerlilik süresini aşmamış en az bir yıl geçerlilik süresi olan pasaport ayrıca pasaportun en az bir sayfası boş olmalıdır ve eskimemiş olmalıdır.
  • Son altı ay içinde çekilmiş arka fonu beyaz 35x45mm çapında renkli 3 adet biometrik fotoğraf
  • Başvuruda bulunan kişinin nüfus cüzdanı ve fotokopisi
  • Uluslar arası evlenme kayıt örneği( nüfus müdürlüğünden tam vukaatlı ve okunur olmalıdır)
  • Tam tescilli nüfus kayıt örneği
  • Başvuruyu yapacak kişinin doğum belgesi
  • Romanya evlilik cüzdanı, Romen eşinize ait fotoğraf
  • Yaklaşık yedi aylık seyahat sağlık sigortası
  • Vergi levhası fotokopisi( şirket sahipleri için geçerlidir)
  • Kimlik fotokopisi
  • Pasaportun ilk sayfasına ait olan fotokopi( kimlik bilgilerini içermelidir)
  • SGK işe giriş bildiren belge ve son üç aya ait maaş bordrosu( SGK’lı çalışanlar için geçerlidir.)
  • Şirket sahibi iseniz son üç aya ait faaliyet belgesi
  • Şirket sahibi iseniz ticari sicil gazetesinde sizin şirketinizle ilgili alan fotokopisi
  • Sabıka kaydı
  • Romanya aile birleşimi konsolosluğuna ait size verilen formu eksizsiz ve doğru bir şekilde doldurarak imzalamalısınız.

Romanya aile birleşimi vizesi için tüm bu verilen evrakları Romanya konsolosluğuna teslim ederek başvurduğunuzdan size verilen görev tamamlanmış olmaktadır. Aile birleşimi başvurusunu tamamladıktan yaklaşık üç gibi bir sürede vizeniz sonuçlanmaktadır. Aile birleşimi vizesi için en önemli prosedürlerden birisi Romanya’da yaşayan vatandaşın ekonomik durumunun iyi olması gerektiği ve yaşam alanının uygunluğu çok önemli olup kesinlikle evliliğin gerçek olduğu ispatlanmalı ve eğer akraba ise akrabalık bağının ispatlanması gereklidir.


Şubelerimiz

Ankara Şube

Cinnah Cad. No: 29/2 Çankaya / Ankara


+90 312 426 66 60

İstanbul Avrupa Şube

İnönü Mah. Papa Roncalli Sok.No:13/2 Harbiye / Şişli / İstanbul


+90 212 232 00 88

İstanbul Anadolu Şube

Söğütlüçeşme Cad. Derici Zeynel Sk.Karacahan İş Hanı 19/7 Kadıköy İstanbul


+90 216 345 44 66

İzmir Şube

Kıbrıs Şehitleri Cd. No.:66/2 Libabe Apt. Alsancak / İzmir


+90 232 404 07 07

Gaziantep Şube

İncilipınar Mahallesi 3. Cadde Çayırlı İş Merkezi A Blok No:4 Şehitkamil / Gaziantep


+90 342 231 32 33