Slovenya Aile Birleşimi

Ülke Başkent: Ljubljana
  • Para Birimi: Euro (€)
  • Telefon Kodu: + 386
  • Nüfus: 2.046 Milyon

Açıklama


Slovenya Aile Birleşimi


Slovenya aile birleşimi için vize almak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Dikkat edilmesi gereken hususların başında ise Slovenya’nın bir Schengen ülkesi olmasıdır. Schengen ülkesi kendi kuralları dahilinde Slovenya aile birleşimi sağlamaktadır. Slovenya aile birleşimi vizesi almak isteyen kişilerin başvuru sürecini başlatmadan önce bütün evraklarını hazırlaması gerekmektedir. Aynı zamanda yapılan hazırlıklara ek olarak sağlık seyahat sigortası da Slovenya aile birleşimi açısından istenilen bir belgedir. Ayrıca evraklar içerisinde yer alacak olan pasaportun herhangi bir zarara uğramamış olması ve yıpranmaması, yırtılmaması gerekmektedir. Pasaportun en az 6 ay geçerliliği olması gerekmektedir. Slovenya diğer Schengen ülkeleri Slovenya aile birleşimi için gereken yakınlık türünü üçüncü dereceye kadar ilişkinin olması gerektiğini bildirmektedir. Slovenya aile birleşimi için Slovenya’ya gidecek olan kişilerin Slovenya’da ikamet edecekleri yerin belgesini slovenya konsolosluğa iletmeleri gerekmektedir. Slovenya konsolosluğu tarafından verilen vize işlemleri Slovenya aile birleşimi için başvurulması gereken yerdir. Ayrıca Slovenya aile birleşimi başvurusu yaptıktan sonra en az 2 ay ile en fazla 5 ay arası bir bekleme süresi gerçekleşmektedir. Sonuçlar bu süreler içerisinde başvuruyu yapan kişilere bildirilmiş olur. Aynı zamanda ikamet edilen yerin en az son 6 aydır o bölgede ikamet etme zorunluluğu vardır. Slovenya konsolosluğu ile irtibata geçip randevu alındıktan sonra Slovenya aile birleşimi için hazırlanması gereken evrakları hazırlama süreci başlamaktadır.

Slovenya Aile Birleşimi İçin Hazırlanması Gereken Evraklar

Slovenya Aile Birleşimi Vizesi İçin Eşleri Hazırlaması Gereken Belgeler

  • Vize talep dilekçesi evraklar içerisinde hazır olması gerekmektedir. Bu belge konsolosluğa hitaben yazılması istenen bir dilekçe olup Slovenya aile birleşimi için tüm ayrıntıları içermek zorundadır.
  • Güncel 3 tane biometrik fotoğraf yine evraklar içerisinde olmalı ve fotoğrafların her biri 3,5*4,5 santimetre boyutlarında olmalıdır.
  • Pasaportun aslı ve pasaportun işlenmiş sayfalarının birer fotokopisi olması gerekmektedir. Aynı zamanda pasaportun muhakkak bir yıl geçerli süresi olmak zorundadır.
  • Uluslararası geçerliliği olan evlilik kayıt örneği belgesi gereklidir. Bu belge nüfus müdürlüğünden talep edilmektedir. Ayrıca belge içerisinde eğer eş yabancı uyruklu ise bunun da belirtilmesi gerekmektedir.
  • Slovenya aile birleşimi için başvuru da kişi 18 yaşından küçük ise anne-baba tarafından ya da yasal olarak vasisi tarafından imzalanmış ve noter tarafından da onaylanmış bir muvafakatname belgesi gerekmektedir.
  • 16 yaşında mahkeme karar ile evlenmiş kişilerin başvurularında da evlendiklerine dair mahkeme kararı ile Almanca tercümeye çevrilmiş bir belge gerekmektedir.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi ile adres ve aile bilgilerini içeren tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesi evrakların arasında olması gerekmektedir.
  • Slovenya’da yaşayan eşin daha önceden bir Türk vatandaşlığı bulunmuyorsa kişinin Slovenya doğumlu olduğunu kanıtlayan bir belge göstermesi gerekmektedir.
  • Slovenya aile birleşimi için daha önceden evli olup boşanmış kişilerin Sloven dilinde boşandıklarına dair bir belge ile boşanma ilanını göstermesi gerekmektedir.
  • Slovenya’da bulunan kişinin oturma izni, pasaportu ve kimlik kartının fotokopisi evraklar arasında olmalıdır.
  • Aynı zamanda konsolosluğun talep ettiği bir başka evrak ise Slovenya’da yaşayacak kişinin ya da kişilerin yeteri düzeyde dil bilme belgesi talep edilebilmektedir. Bu belgeler talep karşısında verilmesi zorunlu hale gelebilir.
  • Her iki kişiye ait nüfus müdürlüğünden alınması gereken uluslararası geçerliliği olan doğum kayıt belgesi verilmesi gerekmektedir.
  • Her iki kişiye ait uluslararası geçerliliği olan evlilik belgesi de evraklar arasında bulundurulmalıdır.

Slovenya Aile Birleşimi Vizesi İçin Çocuklara Hazırlanması Gereken Belgeler

  • Konsolosluğa hitap edecek şekilde vize talep dilekçesi evraklar arasında bulunmalıdır.
  • 3 tane güncel olan biometrik fotoğraflar olmalıdır.
  • En az bir yıl geçerliliği olan pasaportun aslı ve pasaportta işlenmiş olan sayfaların fotokopisi
  • Nüfus müdürlüğünden alınması gereken uluslararası doğum kayıt belgesi gereklidir.
  • Nüfus müdürlüğünden alınması gereken tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi gereklidir.
  • Türkiye’de yaşamakta olan anne ya da babanın bulunduğu ikamet adresini ifade eden belge olmalıdır.
  • Slovenya’da yaşamakta olan anne ya da babanın oturma izni fotokopisi ve Slovenya vatandaşı ise kimlik veya pasaport fotokopisi gerekmektedir.
  • Başvuruda bulunurken bu belgeler yeterlidir. Ancak konsoslosluk ek belge isteminde ve bazı dil sertifika isteminde bulunabilirler.

Şubelerimiz

Ankara Şube

Cinnah Cad. No: 29/2 Çankaya / Ankara


+90 312 426 66 60

İstanbul Avrupa Şube

İnönü Mah. Papa Roncalli Sok.No:13/2 Harbiye / Şişli / İstanbul


+90 212 232 00 88

İstanbul Anadolu Şube

Söğütlüçeşme Cad. Derici Zeynel Sk.Karacahan İş Hanı 19/7 Kadıköy İstanbul


+90 216 345 44 66

İzmir Şube

Kıbrıs Şehitleri Cd. No.:66/2 Libabe Apt. Alsancak / İzmir


+90 232 404 07 07

Gaziantep Şube

İncilipınar Mahallesi 3. Cadde Çayırlı İş Merkezi A Blok No:4 Şehitkamil / Gaziantep


+90 342 231 32 33