Almanya Aile Birleşimi

Ülke Başkent: Berlin
  • Para Birimi: Euro (€)
  • Telefon Kodu: + 49
  • Nüfus: 82.7 Milyon

Açıklama

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Aile birleşimi vizesi Almanya vatandaşı ile Türkiye vatandaşının evlilik gerçekleştirmesi ile ya da yakın akrabasının yanına göç etmesi durumunda yani kısacası aile birleşimi mevzu bahisse uzun süreli ikamet izni verilmektedir. Almaya aile birleşimi vizesi D tipi uzun süreli vize kategorisine girmektedir. Kısa süreli vizeler 90 günü aşmayacak bir süreyi kaplarken aile birleşimi vizesi sayesinde oturum izni almış olursunuz. Aile birleşimi vizesinde eş durumdan Almanya oturum izni ile reşit olan çocuklarının yanına göç açısında farklı prosedürlere tabidir. Almaya aile birleşimi vizesi için Almanya devleti tarafından görevlendirilmiş Almanya konsoloslukları ve Almanya büyükelçiliğine direkt başvuru yapılması gereklidir. almanya vizesi

Almanya’nın yetkilendirdiği özel kurumlar İzmir başkonsolosluğu ve İstanbul başkonsolosluğu ya da Ankara büyükelçiliği tarafına bizzat aile birleşimi vizesi için(sadece uzun dönemli)başvuru yapılır. Kısa dönemli vize işlemlerinize ise sadece Almanya konsolosluğunun görevlendirdiği aracı kurumlar vize başvuru merkezlerinden yapılır.

Aile birleşimi vizesi almak için öncelikle Almanya konsolosluğunun hazırladığı formu eksiksiz ve doğru doldurarak istenen evrakları tam bir şekilde teslim etmeniz gereklidir. Başvuru merkezine gitmeden önce mutlaka randevu almanız ve randevu saatinden yarım saat önce başvuru merkezinde bulunmanız gereklidir. Ayrıca eğer evlilik amaçlı eş durumundan vize alıyorsanız mutlaka evliliğinizin gerçek olduğunu kanıtlamanız gerekli olup, Almanya’da bulunan akrabanızın yanına gitmek için aile birleşim vizesi alıyorsanız akraba olduğunuzu kanıtlayacak( birinci ya da üçüncü derece akraba olması şartı) belgeler sunmalısınız.

Almanya aile birleşimi vizesi için gerekli belgeler

  • Başvuru formu eksiksiz ve doğru doldurularak imzalanması gereklidir
  • İki sene geçerliliği olan 10 yılı aşamamış ve yıpranmamış en az iki sayfası boş pasaport
  • Ez 6 ay önce çekilmiş 35x45mm çapında arka fonu beyaz 3 adet biometrik fotoğraf
  • Uluslar arası evlenme kağıt örneği aslı ve 2 adet fotokopisi
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kağıt örneği (Nüfus kağıt örneğinde tüm bitmiş evlilikler, doğan çocuklar ve anne babanın kimlik örnekleri gibi)
  • İkametgah belgesi oturduğu yere ait
  • Almanya’da yaşan kişiye dair evraklar
  • Almanya’da yaşayan eşin ikametgahı( kiracı ise kira kontratı ev sahibi ise evin size ait olduğunu gösterecek evin tabusu)
  • Almanya’da yaşayan şahsın kimlik bilgileri
  • Almanya’da yaşayan eşin ekonomik durumunun iyi olduğunu gösteren maaş bordrosu
  • Sağlık sigortası
  • Eğer daha önce evlilik yapıldıysa buna dair kanıtlayıcı belgeler
  • Eşlerin çocuklarına ait gerekli belgeler
  • A1 seviyesinde Almanca bildiğini kanıtlayan belge( Almanya federal cumhuriyetinde uzun süreli oturum izni alabilmek için Almanya konsolosluğunun belirlediği Almanca sınavına girerek gerekli A1 seviyesinde sertifikasını almak gereklidir.

Almanya aile birleşimi vizesi için başvuruda bulunmadan önce resmi tatillere gelmemesine dikkat etmelisiniz. Randevu alarak tüm başvuru işlemlerini eksiksiz ve doğru olarak tamamladıktan sonra yaklaşık 3 ay gibi bir sürede vizeniz sonuçlanır.

Şubelerimiz

Ankara Şube

Cinnah Cad. No: 29/2 Çankaya / Ankara


+90 312 426 66 60

İstanbul Avrupa Şube

İnönü Mah. Papa Roncalli Sok.No:13/2 Harbiye / Şişli / İstanbul


+90 212 232 00 88

İstanbul Anadolu Şube

Söğütlüçeşme Cad. Derici Zeynel Sk.Karacahan İş Hanı 19/7 Kadıköy İstanbul


+90 216 345 44 66

İzmir Şube

Kıbrıs Şehitleri Cd. No.:66/2 Libabe Apt. Alsancak / İzmir


+90 232 404 07 07

Gaziantep Şube

İncilipınar Mahallesi 3. Cadde Çayırlı İş Merkezi A Blok No:4 Şehitkamil / Gaziantep


+90 342 231 32 33